Sayfalar

12 Haziran 2016 Pazar

Baklavayı Aratmayacak Dilber Dudağı

Merhabalar,
  11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi ve beraberinde, bugün ne yapacağım, soruları başladı. Bende sizlere çok sevdiğim baklavayı aratmayacak az malzemeli çıtır, şerbeti tadında bir tarif vermek istedim.

     Dilerseniz iftar sonrası dilerseniz bayramda baklava yerine ikram edebileceğiniz, Dilber dudağı tatlısı. Sizler de benim gibi fazla şerbeti sevmiyorsanız, bu tarif tam da size göre.

baklavaya alternatif dilber dudağı
Dilber Dudağı
Gelelim tarifine:
   Hamuru için;
1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ (yarım çay bardağı yeterli bence), 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tuzu, bir tutam tuz, aldığı kadar un
   İçi için; 1 su bardağı ceviz, 1 yumurta akı(cevizleri tutması için)
   Şerbeti için; 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, yarım limon
    Üzeri için antep fıstığı ve açmak için nişasta.

   Yapılışı: Öncelikle hamur malzelerini kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru, nişasta kullanarak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları üst üste dizin(yapışmaması için arasına nişasta serpin) hepsini birlikte açarak büyütün. Açtığınız hamuru bardak ya da kalıp ile yuvarlak kesin. Parçaların içine hazırlamış olduğunuz, ceviz karışımını koyarak D şeklini alacak şekilde, hafifce kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine kızdırdığınız yağı gezdirin. Isıtılmış fırına sürün. Fırından çıkan tatlınıza soğuttuğunuz şerbetinizi gezdirin. Şerbetini çektikten sonra, üzerini antep fıstığı ile süsleyin. 
  Bu tarif ile yaptığınız tatlı fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum, afiyet olsun, sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder