Geçtiğimiz günlerde Dut Bahçem' den doğal ve sağlıklı çok güzel bir kargo aldım. Ev halkına, bensiz asla açamazsınız diyerek bu güzel lezzetten bir süre mahrum bıraktım!
Paketlemesi oldukça başarılı, asla zedelenmeden ulaştı.
Gelin bu güzel dutlar nerede üretiliyor, faydalı neler öğrenelim?
Adıyaman Tut ilçesinde kurulu olan DUTBAHÇEM'de doğal ve geleneksel yöntemler ile üretiliyormuş. Dut kurusu yapılırken; Hiçbir işlem görmeden sadece güneş ışığıyla kurutulup saklanıyormuş. Dut pekmezi yapımında ise; dutlar taze olarak sıkılır, odun ateşinde kaynatılır, güneş ışınlarıyla olgunlaştırılıp cam kavanozlarda muhafaza edilir.
- Kan yapar.
- Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
- Mide ve bağırsağın düzenli çalışmasına yardım eder.
- Ateşi düşürür.
- Karaciğeri kuvvetlendirir.
- Yağ yakma potansiyeli olan dut, obeziteye yol açan hormon seviyesini de azaltmaktadır.
- Kandaki iltihabı temizler ve yaraları iyileştirir.
Sizce de mucizevi bir ürün değil mi, dut? Besleyici ve şifa kaynağı.
Dut kurusunu hayatımda ilk kez yememe rağmen, çok beğendim. Ne kuru ne de yumuşak ikisinin ortası çok hoş bir tadı var. Olması gerektiği gibi.
Çocuklarınız için ya da kendiniz için dut kurusu, dut pekmezi arıyor güvenilir bir yer bulamıyorsanız sayfanın linkini sizler ile paylaşıyorum, DUT BAHÇEM .
Mutlaka bir göz atın derim ben.
Dut pekmezi çok severim. :)
YanıtlaSil